Sapa nak deal best in town? Click je gambar bawah nii :D

strolling over with style

Here are some genius guidelines for strolling over this blog with style:

For blog shops and shopping
check out GENIUS SHOPPING

For dining reviews
check out GENIUS DINING

For brands that have been reviewed
check out GENIUS TAGS

For the blogs that have been reviewed
check out GENIUS BLOG SHOPS

For the style and fashion reviews
check out GENIUS REVIEW

For websites and links that have been reviewed
check out GENIUS LOVE LINKS

Enquiries : email styleingenius@yahoo.com


Friday, February 24, 2012

Kipling

Kalau kat Mesia ni Kipling brand ni agak mahal untuk org macam aku ni. Haha. Tapi nak jugak. Hehe.

Aku nak cari bag travel. Yang cinonet tp banyak compartment. So aku pergi Isetan, KLCC. Harga die mak ai bolehlah buat beli la senza berdozen2.

Sebabkan aku nak sangat bag tu aku pun search internet. Nasib aku pun agak baik since kat US sana tengah season clearence nak masuk stock baru. Hehe. So ada discount 30% kot. Banyak ok?

Best quote I can get is cheaper by RM100. Oklah better than nothing. Haha. Kalau beli kat sini abis jugak tulang empat kerat aku. Haha.

My second beruk.






That's why I still prefer to buy online :D

posted from Bloggeroid

Saturday, December 31, 2011

smells the genius!

Do you love perfumes?
Are you a perfume collector?

Guess what? This is your chance by having your favorite perfume at discounted price!
read this: Genuine Branded Sealed In Box Perfumes 

How can you entitled to get this super saving from the super generous perfume seller?

Don't forget to mention the secret code once you wanted to make purchases!


The Secret Code (referral code) : CSM 0114

Additional discount:
Every big bottle you buy, you'll get RM10 off for every purchase.
Every small bottle you buy, you'll get RM5 off for every purchase.

Remember, No Secret Code, No Discount!!

Go here or you'll regret every second of it.


Here are some of the perfumes she sell in her blog:









pssst... she also selling some designer handbags at special price! Don't miss out!

Click HERE.

Johor Premium Outlet

Haaaaaa terang2 title pasal JPO. Nak kate best sangat tak lahh. Still mahal.
Coach pun tak banyak choice dan agak mahal. Lagi bagus pergi order dekat internet. Boleh save ratus2. Hehehehehe dapat design lagi macam2. Tapi wristlet murah :) less than 200 dah boleh dapat tapi still design tak best.

Guess plak kalau sapa memang suka beli baju ke suar ke kire murah jugak tapi still mahal bagi aku lahh. Haha yelaaa nak beli baju die pun style pompuan masuk club je kan. Tapi suar ok. Skinny jeans, jeans semua harga mampu milik. Hehe

Aku bukan peminat tegar kasut so aku tak delah survey kasut sangat. Tapi hari tu aku pergi Charles + Keith punya beratur sama panjang macam nak masuk Coach. Gilaaaa. Orang kate lagi murah dari Singapore.

Lain2 kedai macam Nike, adidas, Puma, Sketchers oklah. Tapi barang tak best sangat.

Levis outlet pun tak best sangat. Nak compare dengan outlet dekat Wangsa Walk, Wangsa Walk lagi bestttt hehehehehe lagi banyak baju macam2. Suar cantik2. Dekat JPO, tak ade pun levis ladys style. Hehehe

Untuk designer outlet bagi yang bergaji 5 angka pasti akan tertarik untuk membeli belah di Armani, Zegna, DKNY, CK, coming soon Tommy Hilfiger dan Polo mesti ramai nak masuk. Lain2 kedai boleh pergi tengok web diorang.

Untuk pompuan yang suka nak sexy time tido tak pun nak rasa sexy even underneath your baju kurung bolehlah berkunjung ke La Senza. Sexy sleeps at RM60 ok???? Ada jugak yang tak berapa sexy RM60 for 2 pc. Panties at RM60 for 8 ketul okk???? Siapa tak gilaaa. Bra beli 2 bayar RM100. Heh. Tak rugi.


Fossil pun not bad. Bag harga 700 pun boleh dapat dalam 200++. Wallet from RM80++. Jam pun ada tapi sebab tak rase nak jam kan so malas nak tengok harga.

Foodcourt pun ada tapi tak seswai dengan selera melayu aku. Ahaha. Starbucks dan Coffee Bean pun ade.

Kalau rasa nak feel macam orang kaya datang lah jenguk2. Tapi dinasihatkan supaya datang pada hari weekdays bukan weekend. Kalau nak datang gak weekend be ready lah nak berasak macam pergi pasar. Arghhhh.

Thats all my humble review pasal JPO yang diheboh2kan orang. Takde apa yang special. Heh. Tapi kalau betul nak datang mesti kena prepare duit banyak dalam wallet. Tak pun bawak credit card pun boleh. Bawak debit card pun takde masalah. Ahahaha

Yang kaya Genting jugak. Hoohohohhoh

posted from Bloggeroid

Friday, January 7, 2011

gorgeous Sophia!

Last year I bought a Coach bag. I need a larger bag for myself for an everyday bag, so I choose this one, new line from Madison collection.

So I bought THIS.

This is Sophia


It's chic. It's gorgeous. It's perfect. And yeah, it's one of Oprah's Favorite Thing!

The size is just nice, not too small, not too big. Perfect for me since I never had a big bag before and yeah, a satchel. This is my first satchel from Coach, and I'm totally loving it!

Love it to the max!!!

THIS IS THE MOST BEAUTIFUL BAG I HAVE EVER BOUGHT FROM COACH. And the most gorgeous bag from Madison Collection.

This bag is highly recommended if one seek a medium size bag, everyday use, chic and modern bag, and want a corporate look since this bag is suitable as business bag.

Aside from that, you also can carry it both ways, on shoulder and as satchel :D

I LOVE IT!!

I just love the way it is.

:D

Monday, October 11, 2010


Bridal Shoes

Badgley Mischka "Xoa" $112.00



Caparros "Marcia" $75.00



Caparros "Lidia" $79.00



Calvin Klein "Caleigh" $103.20



GUESS "Hondo3" $90.00



kate spade new york "Giada" $298.00



Badgley Mischka "Randall" $200.00



kate spade new york "Grand" $190.72








Sunday, September 26, 2010


New collection - satchel from Poppy.











GORGEOUS!!!

Get 'em here at coach.com



Thursday, September 16, 2010

Anne Klein Sale!!



Anne Klein is having a big Sale!!!!


Just click the picture for easy browsing for each category.

Happy shopping!!!


Tops


Bottoms


Dresses


Suits


Jackets & Outerwear


Shoes


Accessories




Friday, August 27, 2010

love Christina Aguilera?



Check this out!!

Her perfume already reached our shore!





Get it only at c-stylish



deliciously DKNY


Lookie here.....









LIMITED EDITION.

Great price for an original perfume!!!

here : c-stylish

have a nice weekend!


Coach new arrival!!!













And many more at coach.com

:)



Monday, May 17, 2010

Friday, May 14, 2010

handmade genius??
















Love handmade stuff??

Gift ideas for anniversary, birthdays, or even Father's Day?

Check it out here :  uniquelyhandmade